صفحه اصلی / نجات آب (داناب) / تازه های نجات آب / تجهیز چاه های خراسان رضوی به کنتور ثمره اجرای طرح نجات آب

تجهیز چاه های خراسان رضوی به کنتور ثمره اجرای طرح نجات آب

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با تمجید از طرح های ابتکاری و امید آفرین همانند داناب گفت: اولین استان در کشور هستیم که تمام چاه های کشاورزی ما مجهز به کنتور است و شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی امروز لوکوموتیو استفاده صحیح از آب در کشور و حتی منطقه است. تجهیز چاه های استان به کنتور را می توان ثمره فرهنگی-اجتماعی طرح داناب در 14 سال گذشته دانست.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، علیرضا طاهری در آیین انعقاد پانزدهمین تفاهم نامه طرح داناب که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان و عوامل اجرایی این طرح برگزار شده بود عنوان کرد: تنها کشوری که در عرصه منابع آب زیر زمینی ورود معنی دار کرده جمهوری اسلامی ایران است و به برکت امام رضا این افتخار برای استان خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: خبر خوب دوم اینکه بر اساس مطالعات دانشگاهی که اخیرا انجام شده است، ما در استان صدها پیزومتر داریم که آخرین وضعیت منابع آب زیر زمینی را نشان میدهد و خرسندم رسما این را اعلام کنم که طی ۲ سال اخیر شیب افت تراز آب در دشت های ممنوعه استان حدود ۳۳ درصد کاهش یافته است.
مهندس علیرضا طاهری گفت: در سال آبی گذشته مشهد فقط ۷۷ میلی متر بارندگی داشت و ۷۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش بارندگی داشتیم اما آنچه به ما کمک کرد که از تابستان گرم و خشک عبور کنیم، همراهی مردم و پذیرش ذهنی مردم بود و باید از مردم بابت این همراهی تشکر کنم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در سخنان خود عنوان کرد: مخاطب قرار دادن دانش آموزان در طرح نجات آب ایجاد فرهنگ و فرهنگ سازی است. این آموزه ها در دوران تحصیل که قطعا اثر بیشتر و بادوام تری در کل عمر می تواند بگذارد، این چیزیست که در تعلیم و تربیت شاهد هستیم.
سید امیر شوشتری افزود: وقتی در دوره متوسطه و دانش آموزی فرهنگی ایجاد می شود، آن فرهنگ ماندگار خواهد بود و کسانی که می خواهند برای حاکمیت خودشان کاری انجام دهند مبنا را بر همین سنین می گذارند و بدون اینکه بخواهند زحمات و هزینه زیادی بکنند از این فرصت بهره می برند.
وی با اشاره به آیه شریفه “وجعلنا من الماء کل شی حی” اظهار داشت: قطعا آب مایه حیات است و همه می دانیم با کم شدن آب غصه دل انسان را می گیرد. در فصل های بارندگی کمبود بارندگی همه را ملول و افسرده می کند اما مخاطبان طرح نجات آب می آموزند از کمترین نزولات الهی و خشکسالی های رخ داده که احتمال دارد در آینده شدیدتر از این کمبود نزولات آسمانی و کمبود آب را نیز داشته باشیم به نحو احسن بهره برداری کرده و مهارت سازگاری با کم آبی را فرا می گیرند.
شوشتری ظرفیت های فنی و مهندسی استان در حوزه مدیریت منابع آب را قابل توجه برشمرد و اعلام کرد: سازه ها و تاسیسات آبی متنوعی در خراسان رضوی وجود دارد که با همکاران شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی برنامه بازدید دانش آموزان از این تاسیسات را خواهیم داشت.
در این نشست نماینده مشاور طرح داناب استان خراسان رضوی با بیان تاریخچه این برنامه گزارش داد: طرح نجات آب که در سطح ملی از آن با نام داناب یاد می شود به عنوان یک برنامه ابتکاری در بخش مدیریت نرم افزاری منابع آب در استان خراسان رضوی تعریف شد و سپس در سطح ملی به اجرا درآمد. خراسان رضوی از سال 1388 تاکنون به عنوان پیشگام در این طرح فعال بوده و هر سال علاوه بر دریافت بالغ بر 7 هزار اثر علمی-فرهنگی و هنری از سطح مدارس، حدود 10 تا 15 درصد تاثیر مثبت در مداخله آموزشی دانش آموزان پیرامون مفاهیم تعادل بخشی منابع آب و سازگاری با کم آبی داشته است.

منبع: https://khrw.ir/cs/News/118/4049/Nejat-Ab-1402

 

 

این مطالب را نیز ببینید!

میزبانی عمیق ترین قنات جهان از دانشجویان مهندسی آب

جمعی از دانشجویان گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد در مقاطع کارشناسی تا …